Безплатна доставка над 79.99лв | Връщане на продукти до 30 дни

Категории

Вижте всички статии

Най добрите хранителни добавки за стави

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Най добрите хранителни добавки за стави

 

 

Най добрите хранителни добавки за стави - Drogeriq.com Дрогерия, Мнения за най доброто за кости и стави, Турски лекарства за стави, Американско лекарство за стави, Хранителни добавки за стави с колаген, Лек за износени стави, Добавка за стави и сухожилия,

 

Куркума

 


Куркумата е една от най-популярните добавки за лечение на болка, включително болки в ставите, причинени от остеоартрит. Неговите болкоуспокояващи ефекти се приписват на химическото съединение в куркумата, наречено куркумин. Куркуминът има противовъзпалителни ефекти.

Въпреки че изследванията върху куркумата за болки в ставите са ограничени, анализ на проучвания установи, че тя подобрява симптомите на болки в ставите повече от плацебо и може да бъде сравнима с ибупрофен.

Куркумата обикновено се приема в доза от 500 mg два до четири пъти дневно. 

 

 

Рибено масло

 

Най добрите хранителни добавки за стави - Drogeriq.com Дрогерия, Мнения за най доброто за кости и стави, Турски лекарства за стави, Американско лекарство за стави, Хранителни добавки за стави с колаген, Лек за износени стави, Добавка за стави и сухожилия,

 


Рибеното масло съдържа омега-3 мастните киселини докозахексаенова киселина и ейкозапентаенова киселина, които имат противовъзпалителен ефект.

Анализ на клинични изследвания показва, че приемането на добавки с рибено масло намалява симптомите като болки в ставите при тези с ревматоиден артрит. Но не изглежда да намалява симптомите на остеоартрит.

Типичните дози рибено масло варират от 300 до 1000 mg на ден. Разгледайте всички продукти с омега 3 предлагани от Дрогерия

 

 

Глюкозамин

 


Глюкозаминът е естествен компонент на хрущяла, вещество, което предпазва костите от триене една в друга и причиняване на болка и възпаление. Може също така да помогне за предотвратяване на разрушаването на хрущяла, което може да се случи при артрит.

Много добавки, насочени към лечение на болки в ставите, съдържат глюкозамин, който е една от най-добре проучените добавки за остеоартрит. Но въпреки това изследване, все още има някои въпроси относно това колко добре работи.

Има два вида глюкозамин, открити в добавките: глюкозамин хидрохлорид и глюкозамин сулфат.

Един мета-анализ установи, че продуктите, съдържащи глюкозамин хидрохлорид, не правят много за подобряване на болките в ставите, причинени от остеоартрит.

Друго проучване показва, че глюкозамин сулфатът наистина подобрява тези симптоми, така че може да е по-добър вариант от глюкозамин хидрохлорида.

Когато се приема за дълъг период от време, глюкозамин сулфатът може също да помогне за забавяне на прогресията на остеоартрита. Проучванията показват, че той забавя стесняването на ставната цепка, маркер за влошаване на състоянието, когато се приема до три години.

Глюкозамин сулфат обикновено се приема веднъж дневно в доза от 1500 милиграма (mg). Ако това разстройва стомаха ви, опитайте да го разпределите на три дози от 500 mg всяка. Вижте всички добавки с глюкозамин предлагани от Дрогерия

 

 

Хондроитин

 

 


Подобно на глюкозамина, хондроитинът е градивен елемент на хрущяла. Може също така да помогне за предотвратяване на разрушаването на хрущяла от остеоартрит.

Много клинични проучвания са установили, че хондроитинът може да намали болката и сковаността на ставите при хора с остеоартрит. Около 53 процента от хората, които приемат хондроитин, имат 20 процента или повече подобрение на болката в коляното.

Хондроитин сулфатът може също да забави прогресията на остеоартрита, когато се приема дългосрочно. Проучванията показват, че забавя стесняването на ставната междина при прием до 2 години.

Добавките за стави често комбинират хондроитин с глюкозамин. Но все още не е ясно дали приемането на комбинирана добавка е по-добро от приемането на едното или другото самостоятелно.

Хондроитинът обикновено се приема в доза от 400 до 800 mg два или три пъти на ден. Разгледайте всички добавки с хондроитин предлагани от дрогерия

 

 

Босвелия

 


Босвелия, известна още като индийски тамян, обикновено се използва за болка, причинена от артрит. Химикалите в този екстракт, наречени киселини от босвелия, имат противовъзпалителни ефекти.

Клиничните проучвания показват, че екстрактите от босвелия подобряват симптомите на болка повече от плацебо при хора с остеоартрит.

Проучванията, разглеждащи употребата на босвелия за болки в ставите, са използвали дози, вариращи от 100 mg веднъж на ден до 333 mg три пъти на ден. Вижте всички продукти който съдържат Босвелия в състава си предлагани от Дрогерия

 

Метилсулфонилметан

 


Метилсулфонилметан (MSM) е друга често срещана съставка в добавките, която помага при болки в ставите.

В едно проучване, МСМ подобрява болката и функционирането в сравнение с плацебо при хора с остеоартрит.

Типичните дози MSM варират от 1500 до 6000 mg на ден, понякога разделени на две дози. Разгледайте още добавки с МСМ предлагани от Дрогерия ком

 

 

Източник : Хелтлайн

Снимки : Пиксабей

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани